måndag 19 september 2011

Formula Windsurfing Master / Youth VM, 28 aug-3 sept. Skive, Danmark.






Master / Youth VM en av de största tävlingarna för säsongen, alltid välbesökt, oftast fler seglare än på senior VM. Varför ? Tävlingen är mer än bara racing på vattnet, många kommer för den sociala biten, man träffar sina gamla surf kompisar som man mött otaliga gånger runt om i världen samt välkomnar de nya stjärnorna i sporten. Lika mycket fokus läggs på kring aktiviteter på land som på race organistionen på vattnet. Men racingen är ändå det viktigaste.

I år samla de Master (+35) / Grand master (+45) flottan 57 seglare, och junior/Youth flottan (u20) 36 seglare från hela världen, de som åkt längst var seglarna från Brasilien.

Från Sverige ställde 7st master upp, tyvärr inga juniorer. SM mästaren Per Boström från Åmål var den som hade bäst förutsättningar att placera sig i topp. Men det är många riktigt duktiga och erfarna seglare på plats med fina meriter i bagaget.

Första dagen bjöd på riktigt mycket vind 14-15 m/s, byigt, svåreglat och med en hel del spektakulära vurpor. Vi genomförde fyra race och de var blandade resultat för Svenskarna. Per lyckades bäst och höll sig hela tiden topp 10. Följd av Daniel Nerhagen som seglar bäst i mycket vind.

Dag 2 bjöd återigen på bra racing förhållanden, nu i något mindre vind 10-12 m/s. Arrangören höll högt tempo och vi genomförde återigen 4 race för all klasser. Sponsorena för tävlingen ställde upp ordentligt, fri lunch till seglarna varje dag, fika efter sista racet, och subventionerad middag på kvällen. Arrangören hade ett otroligt service minded crew både på land och vatten.

Dag 3, återigen bra vind, lite mindre än de andra dagarna 6-9 m/s. Listan började nu ändra sig lite, Några av Svenskarna som gillade lättvind började avancera. Per radade upp topp 10 resultat och låg på en 6:e plats i totalen.
Vi genomförde 4 race, och hade nu genomfört 12 race av totalt 15.

Dag 4, Ingen vind, så det blev inga race. Skönt då många seglare var riktigt slitna efter tre riktigt intensiva dagar. Stor regatta middag på kvällen med alla seglare och annhöriga.

Dag 5 sista dagen. Lite vind men ok för racing 5-6 m/s. Men bara för Junior/Youth som saknade ett race. När det var dags för Master klassen lade sig vinden och det blev ett istället ett PR race för sponsorerna innan vinden lade sig helt och tävlingen blåstes av.

En mycket lyckad tävling som bjöd på bra racing, avslappnad atmosvär och ett superfint arrangemang.

Master:
1. Andrea Cucchi ITA-1
6. Per Boström SWE-92
11. Ulf Sjöstedt SWE-8
26. Daniel Nerhagen SWE-31
27. Anders Cederblad SWE-811
29. Olaf Seeberg SWE-52
44. Mats Hartwig SWE-412 (GM)
53. Bengt Johannesson SWE-323 (GM)

För mer bilder och full resultatlista se www.fw2011.dk

Daniel Nerhagen SWE-31

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar