måndag 26 september 2011

SWT 6 Getskär 24-25 Sept



Lördag
6:e och sista deltävlingen för säsongen. Återigen svag uppslutning, otroligt tråkigt. Endast nio seglare på plats. En svag bris från väst blåste över fjorden. Precis under vindgränsen så det blev till att vänta för formula. Bic seglarna genomförde ett par race innan lunch.
Vinden ökade något efter lunch och vi gick ut. Det gick att plana men vinden var byig och precis på gränsen. 8-10 knop. Bic seglarna körde ett par race innan det blev dags för ett formula race. Det kom en by så vi kunde starta men efter bara ett par minuters segling blåstes racet av då alla stod still och plogade. Det blev ett fun race för de som orkade pumpa.

Det blev en hel del segling under ett par timmar men tyvärr inga race. Prognosen för söndagen såg riktigt bra ut med SV, 5-8 m/s.

Söndag
Den bra prognosen skrevs ner under natten. Men vi fick en otroligt fin, solig och varm höstdag. Bic startade återigen innan det var dags för formula att ge sig ut. Återigen var det gränsvindar 8-12 knop, byigt med stora hål på banan. Vi lyckades i alla fall att genomföra två bra race, men det var svårt för de som hade mindre segel, 12.0 var dagens melodi. Per Boström hade en egen fläkt som vanligt och utklassade alla andra seglare. De lokala seglarna Jonas och Jan seglade bra och knep andra och tredje plats efter Per. Kort trevarvs bana med mycket manövrer och pumpande gjorde seglingen oerhört fysiskt krävande. Fastnade man utanför en by tappade man snabbt många meter.

Vi startade två race till men båda avbröts kort efter start pga för lite vind. Tävlingsledning tog nu det kloka beslutet att avsluta regattan och vi seglade in för en sen lunch.


Stort tack till arrangören Gess som återigen stod för ett riktigt bra arrangemang.

Och ett stort grattis till Per Boström SWE-92 från Åmål som återigen vann totalsegern SWT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar